Over Ons

November 2008

Na een fokavontuur van ruim 3 jaar, is het tijd voor een pas op de plaats.

Als ik 1 ding geleerd heb, dan is het wel dat er met katten niks (geen enkele test, prognose of zelfs echo (scan)) zeker is en er al helemaal niks te plannen valt. Verwacht niks dan valt het ook niet tegen is het motto... Door mijn chronische klachten trek ik het niet meer om alles te doen wat nodig is met een dekkater in huis, elke dag schrobben kan ik niet en kan ik ook niet aan mijn partner delegeren, dus helaas, Indra zal moeten wijken en als we in de toekomst weer een nestje nemen, dan zal dat via een uitdekking plaats mogen vinden. We hebben al een paar flinke klappen gehad... Dit niet door HCM, PKD, CIN of andere erfelijke ellende tegen te zijn gekomen op ons fokpad, maar zelfs met goede lijnen (zoals dat heet) nog genoeg andere ellende helaas. FIP kwam op ons pad en later ook chlamydia, een kattenniesziekte variant. Beiden gaven een hoop onmacht, stress en verdriet en kostten ons een hoop geld om 'recht te breien'. Aldoende leert men en zachte heelmeesters maken stinkende wonden o.i.d.? Al vraag ik me soms af welke les uit dood en ziekte te leren valt... Mijn chronische klachten zijn de laatste weken, maanden, wellicht jaren al, toegenomen. Al met al is het niet meer realistisch om door te gaan met zoveel katten en de daarbij komende kosten, daarom zullen we het nog rustiger aan mogen doen dan we al deden en ook zonder eigen dekkater mogen stellen dus.
Eerst staat begin 2009 de verbouwing van onze woonkamer nog voor de deur, want ook die was reeds meerdere malen uitgesteld vanwege alle toestanden rondom cattery en mijn gezondheid. Daarna zien we wel weer... Hopelijk volgt er meer voorspoed en gezondheid.

Toch nog even wat meer info over ons dan:

Ik ben Benjamin (hiernaast op de foto met Kali) en ben opgegroeid met katten, ze zijn de rode draad in mijn leven... Rood is ook vrij letterlijk in dezen, want mijn moeder had een zwak voor rode katers, dus dat was de dominante kattenkleur om mij heen meestal. ;-) Na een tijdje op een appartementje in Nijmegen zonder katten te hebben gewoond merkte ik echt dat ik niet zonder die pluizebollen in mijn leven kan. Het universum hoorde mij aan en bezorgde me een aardige buurvrouw met een rode(!) half-Perzische poes. Die uiteraard meer bij mij was, dan bij haar eigen bediende, daar die fulltime werkte en ik toen al meer thuis zat dan dat ik studeerde of werkte (vanwege mijn klachten).
En toen kwamen Martijn en zijn kater Breezer (nu Julius) op mijn pad. Met het vooruitzicht op samen- en vooral ruimer wonen kwam er, je raad het vast al, een rode kater bij haha, Rudra (hiernaast als kitten op de foto met Martijn) en die woont hier nu nog.

En toen was er ineens een aanlopertje aan de deur... We noemden het kleine beestje Nishka en waren helemaal verliefd op diens aanhankelijk, het bij ons liggen, slapen, zitten, wat we mistten bij Breezer en Rudra. 'Helaas' stonden na een paar dagen de rechtmatige eigenaren op de stoep voor hun katertje Gizmo, want zo heette hij kennelijk en het was dus een castraat katertje en geen poesje zoals wij toen dachten... :-$ Tja wij waren niet happy...
Het gemis aan een schootkat deed ons rondspeuren op het internet naar een aanhankelijk (katten)ras en toen kwamen we via een tip van een kennis bij de Ragdoll uit. We legden contact met Monique, van Cattery Van Zeewolde. Voor we het wisten gingen we op bezoek en waren we verkocht aan dit ras en hebben we ons eerste poesje uitgezocht... Nishka! We moesten toen kiezen of we een open poesje wilde of een castraat (contractueel). Tja het leek ons geweldig van die kleine pluizebollen, dus we kozen voor een fokpoesje. Achteraf heeft Nishka alleen nooit willen fokken, ze dekte liever zelf poezen, de gekke meid en liet zich niet nemen, haha. Na 7 pogingen met 3 bewezen potente katers vonden wij het wel welletjes en was onze droom om kittens met Nishka te krijgen ten einde. Meshha die we in 2006 aanschafte, volgde haar voorbeeld, qua niet gedekt willen worden en als castraat nu dus helaas. Maar voordat Meshha hier kwam waren ook Sufi en haar halfzus May Sun hier komen wonen en die laatste had er wel zin in. We hebben dan ook op 06-06-‘06 ons eerst gemixte nestje (solids én points kittens) mogen verwelkomen in ons huis en daarna heeft May Sun hier nog een aantal nestjes gehad. Sufi, May Sun's dochter Ashima en ook Maya de white blue eyed, hebben alledrie maar 1 nestje mogen hebben hier, ze bleken niet zo geschikt als moeders of als fokpoezen. Vanwege de botsingen der karakters en de te grote groep hebben we besloten alledrie de dames helaas te moeten herplaatsen naar een meer passend gouden mandje.

Onze Cattery naam komt uit het Sanskriet, de Heilige taal van het Hindoeïsme en Boeddhisme (en de Veda’s dus) en betekent: ‘Schoonheid’, zowel Innerlijk als uiterlijk natuurlijk en zo ervaren wij onze katten ook! :-) Al onze kittens hebben dan ook Sanskriet namen meegekregen (op hun stambomen), mede om duidelijk te maken dat ze van hier komen, uit ons warme esoterische nest. ;-) Wij zijn genesteld op de vruchtbare Betuwse klei, vlakbij de Linge, precies tussen de Rijn en de Waal, tussen Arnhem en Nijmegen in, in Elst (G) en zijn goed bereikbaar via allerlei (snel- en spoor)wegen. Onze katten krijgen de Ruimte en de Rust om te Zijn, zowel binnen, als in onze buitenrennen. Wil je meer over onze Cattery, of over ons weten, of advies over het vinden van een passende kitten, stuur ons dan een mailtje (graag uitgebreid, dan krijg je het snelst een reactie ;-). En wil je meer weten over de yogalessen die Martijn geeft, kijk dan hier.
Wellicht tot lees of tot ziens!Namasté & In Lak'ech,
Benjamin en Martijn