May
 

Naam: A Cat Called May Sun of Sundari
Betekenis: 'Prachtig' in het Arabisch/Perzisch
Bijnamen: Queen May, Mamma Maya, Tante May
Type en kleur: Solid black & white bicolor
Testen: PKD vrij, CIN, HCM, FeLV en FIV negatief
Bloedgroep: A
Geboorteplaats: Zeewolde (Cattery van Zeewolde/A Cat Called)
Geboortedatum: 28 mei 2004
Status: Open
Gewicht: 3,8 kg (op 7 september 2008)
Levensmotto: ‘Keep it clean’
Favoriete bezigheden: Het likken van halfzusje Sufi, of haar kittens. Als er geen Sufi's of kittens in de buurt zijn, zijn ontblote menselijke lichaamsdelen zoals handen en voeten niet meer veilig! Verder is ze onze 'administratiekat', geen papiertje of boek op tafel, of May ligt erop, ernaast of i.i.g. met een poot op, alles gebeurt onder haar aandacht.
Favoriete plaats in huis: Op haar 'troontje' helemaal bovenin onze grootste krabpaalconstructie die toepasselijkerwijs 'Kingdom' heet (of op het hoogste plekje van onze nieuwe krabpaalconstructie genaamd Ankara). Ze slaapt ook graag op de voeteneindes van onze bedden 's nachts.
Favoriete nummer: ‘Killer Queen’ ;-)
Meer over May: May woont alweer sinds zaterdag 6 oktober 2005 bij ons en sindsdien is ze dan ook de ongekroonde koningin. Ze steelt de show, gaat als er visite is midden op tafel, dus letterlijk midden in the picture liggen! Ze is net als Breezer/Julius enigszins uber assertief, waar het niet nodig is. M.b.t. de katers laat ze dan ook regelmatig zien wie de baas is, zeker als ze zwanger is, is ze zowel extra aanhankelijk naar ons toe, als extra bitchy tegen vooral de katers, duidelijk Tweeling(en); don't mess with May! Tegelijkertijd is ze dus de verpersoonlijking van Overgave met een hoofdletter 'O' en houdt ze zich echt zo slap als een lappenpop, of vaatdoek, als je haar oppakt, zoals het een echte Ragdoll betaamt!


En dan nog wat de fokster van May over haar schreef:

A Cat Called MaySun betekent "prachtig" in het Arabisch en dat is ze zeker. May is geboren eind mei 2004 en de dochter van onze Anette en het enige nest van Kydolls Van The Man. Ze is een zwart -witte Non-pointed Ragdoll ook wel Solid Ragdoll genoemd. Deze kleuren zijn er al vanaf het begin, tenslotte had het eerste nest van stammoeder Josephine naast pointed kittens ook non-pointed kittens in haar nest. May heeft vanaf het begin mijn hart veroverd, net als haar nestgenootjes in dit hele bijzonder nestje. Ze heeft een heerlijk rustig karakter , komt altijd ‘s avonds bij me liggen het liefst samen met Anette zodat ik helemaal geen televisie meer kan kijken of een boek kan lezen, want aandacht vinden ze heerlijk. Het contrast van haar spierwitte vacht met zwarte bicolour masker en sprekende groene ogen vind ik erg mooi. In ieder geval zijn wij heel blij met onze speciale dame en we kijken ook uit naar weer zo een bijzonder nestje in de toekomst.

Door Monique Koelewijn - Cattery Van Zeewolde / A Cat Called
 
Terug