Rudra
 

Naam: Rudra(vayra) (spreek uit als 'Roedrawadjura')
Betekenis: Rudra(vayra) betekent Rode/Rooie (donder(-) of bliksem(straal)) in het Sanskriet. Tevens is zijn naam die van een antieke Vedische (donder)god die de voorloper was van de huidige Hindu god Shiva.
Bijnamen: Roetje, Rooie Donder, Stiertje
Type en kleur: Europese korthaar rode tabby/lynx mitted (met witte ‘wantjes’ aan zijn voetjes dus)
Geboorteplaats: In Evertsoord, een gehuchtje in de Peel (Limburg).
Geboortedatum: 8 mei 2004
Status: Gecastreerd
Gewicht: 5,8 kg (op 7 september 2008)
Levensmotto: ‘Ik ben een rode donderstraal en ik zal het laten weten ook!’ (‘roden en valen zijn donderstralen’ immers ;-)
Favoriete bezigheden: Als een dolle Stier door het huis heen stormen, met zijn ‘zusjes’ spelen, waarbij vooral Tomboy Sufi momenteel favoriet is. Lekker loungen in de buitenrennen en de badkamer onveilig maken.
Favoriete plaats in huis: Overal en nergens, maar hij is vaak te vinden in zijn hangmat aan de radiator (zie de 3e foto hierboven ;-) of op een hoge en/of zonnige plek in de buitenrennen. Als hij de kans krijgt komt hij ook altijd even in de badkamer kroelen en verkennen als wij er zijn.
Favoriete nummer: Het geluid van de donder... ;-)
Meer over Rudra: Als er iets te eten valt is Rudra er als eerste bij om alles tot op het laatste sliffertje op te eten, je hoeft je bord nog geen seconde alleen te laten of zijn roze lapje is er al overheen geweest! Dat wij vegetariërs zijn maakt hem niks uit, hij vindt alles lekker, zelfs cavia voer en snoepjes, de cavia's zelf laat hij met rust. Je hoeft maar naar hem te kijken of hij beantwoord je blik met een luide 'ruhr' en hij communiceert op die manier ook met Nishka om je te bescheuren… Hij is een echte clown. Verder is hij heel loyaal, sociaal, direct, knuffelig en komt hij zelfs af en toe even op schoot dabben, om op te vreten gewoon dus!
 
Terug