Nishka
 

Naam: Van Zeewolde Nishka
Betekenis: Sanskriet voor; ‘Overgave’, ‘Vertrouwen’, ‘Eerlijkheid’
Bijnamen: Dotje, Meisje
Type en kleur: Blue lynx/tabby (color)point
Testen: PKD vrij, CIN, HCM, FeLV en FIV negatief
(getest op 14-04-2006)
Bloedgroep: A
Geboorteplaats: Zeewolde (Cattery van Zeewolde/A Cat Called
Geboortedatum: 6 maart 2005
Status: Gecastreerd
Gewicht: 6,0 kg (op 7 september 2008)
Levensmotto: ‘Shy girls have more fun’
Favoriete bezigheden: Lekker mekkeren om het mekkeren. Slaapt graag in gezelschap (van Martijn) op bed. Ren grondig inspecteren zodra het al voorbij kleine meisjes bedtijd is en alle andere katten al lang binnen zijn. En overal moet extensief aan gesnuffeld worden!
Favoriete plaats in huis: Ze zoekt graag kleine ronde holletjes op, zoals tunneltjes en de ‘huisjes’ in de krabpaal- en renconstructie en ligt daarnaast ook graag op een rolletje op de bank. Verder geldt; daar waar Martijn is, daar is Nishka!
Favoriete nummer: ‘My Baby Has Got Blue Eyes’, ‘Dream A Little Dream’
Meer over Nishka: Nishka kan je echt doen smelten als ze je met haar grote blauwe hypnotiserende ‘Manga kijkers’ aankoekeloert. Nishka en gesloten deuren (of soortgelijke obstakels) is geen winnende combinatie. Zodra deze flinke bol wol merkt dat ze buitengesloten wordt of is, resulteert dat dan ook in het afgaan van haar ‘alarm’, als in dat ze het er niet mee eens is en dat laat ze dus overduidelijk merken met haar volumeknop op maximaal! Ze kwam hier als eerste Ragdoll in huis en Rudra was meteen weg van haar. Er werd en er word nog flink wat afgelebberd door hem, wat erg vertederende taferelen oplevert. Ze is geen fan van vreemden, ze kijkt altijd eerst even de kat uit de boom. Maar als de kust eenmaal veilig bevonden is kan ze zich volledig Ragdoll-esque overgeven, liggende op haar rug met vier poten in de lucht!
 
Terug