Nieuws


Updates over de kittens en de cattery zijn en blijven te lezen en te vinden op het weblog.

Onze laatste kittens zie je hier (klik).

*Herplaatsingsinfo 31 december 2008*

We hebben gelukkig fijne adresjes gevonden voor Ashima & Indra samen en eventueel ook voor Nishka, mocht die na het vertrek van de andere twee en na de verbouwing hier alsnog niet meer kunnen aarden in de groep. Ashima zal binnenkort gecastreerd worden en dan Indra (die al over een aantal dagen verhuist) navolgen naar hun nieuwe huisje samen.

*Herplaatsingsinfo 5 december 2008*

Beste Allemaal,

Wij hopen voor Ashima, Indra & misschien Nishka (klik op hun namen om naar hun profielen te gaan voor foto's en meer info) een beter passend 'gouden mandje' te vinden. Ashima neemt de term 'koningin des huizes' inmiddels iets te letterlijk op en neemt zowel de rechtgevende-, als de uitvoerende macht iets te vaak in eigen pootjes. Dat geeft een ongezonde hoeveelheid stress (angst) voor(/in) de groep en voor ons. We achten haar beter op haar plek ergens waar ze alleen over haar haar eigen koninginnenrijkje kan regeren, zonder andere katten erbij. Wellicht kan ze wel samen met een (jonge) hond? Ze heeft iig veel aandacht nodig en kan niet de hele dag alleen zitten, maar dat geld natuurlijk voor alle Ragdolls en dieren in z'n algemeen. Ashima mag verhuizen als haar dochter Lakhi oud genoeg is om op eigen pootjes te staan. (Die was gisteren op 4 dec. alweer 8 weken.)
Indra onze ex-dekkater zou beter op zijn plek zijn in een huis zonder open poezen/katten luchtjes, waar hij alle aandacht krijgt die hij verdient. Het is een schat maar hij doet nog niet al zijn urinaire behoeften op de daarvoor toegewezen plaats en laat nog graag even heel natuurlijk zien wie er de man in huis is, helaas... Andere foksters met meer ervaring dan ons verzekeren ons dat dit gedrag vrijwel direct over is bij een herplaatsing naar nieuw onbekende terrein, zonder 'lekkere luchtjes'. (Indra gaat sinds 23 oktober jongstleden als castraat door het leven.)
Ook Nishka zou beter op haar plek zijn op een plek met minder katten en meer rust. Het is een schat die we eigenlijk voor geen goud kwijt willen, maar ze is een heel lief setje samen met Indra en we zouden beiden katten dan ook graag samen van een 'gouden mandje' voorzien. We vrezen ook dat als Indra verhuisd is, zij niet meer zal wennen in de groep (beneden), daar zij al vele maanden samen met Indra boven woont. Wij kunnen door mijn klachten al deze katten helaas niet meer de aandacht bieden die ze nodig hebben en gunnen ze beter. Qua stress, zowel in de groep als voor ons, zou dit ook beter zijn. Graag vernemen we jullie reacties via e-mail: sundari@planet.nl met daarin in ieder geval wat meer info over de nieuwe situatie waarin de katten zouden komen te wonen en de ervaring van de nieuwe eigenaar(s) met katten.
De (herplaatsings)kosten per kat zijn 125,-

*Update 22 november 2008*

Inmiddels is onze dekkater Indra gecastreerd en ligt ons gesloten cattery plan in duigen. Als ik 1 ding geleerd heb van ons 3 jarig fokavontuur (tot op heden), dan is het wel dat er met katten niks zeker is en er al helemaal niks te plannen valt. Verwacht niks dan valt het ook niet tegen is het motto... Door mijn chronische klachten trek ik het niet meer om alles te doen wat nodig is met een dekkater, elke dag schrobben kan ik niet en kan ik ook niet aan mijn partner delegeren, dus helaas, Indra zal moeten wijken en als we nog een nestje nemen, dan weer via een uitdekking. Waarschijnlijk zullen wij ook Ashima binnenkort moeten herplaatsen. Ze doet haar torti patroon eer aan en is erg dominant in de groep, dit zorgt voor ongezonde spanningen merken wij. Leuker nieuws is dat de kleine Lakhi (Ashima's kitten) alweer 6 weken is en dat ze groeit als kool! Ze is ook (maar) een enig(st) kind natuurlijk, dus ze krijgt alle aandacht, liefde en RC babycat! ;-)
Hopelijk komen er binnenkort foto's van onze kleine meid... *bid naar de weergoden voor zon* Lakhi zal bij ons blijven wonen, dus komt niet in de verkoop. Durga & Sita verhuizen binnenkort samen naar Ede. Zij gaan bij een goede vriendin van Martijn wonen. Rama is inmiddels verhuisd naar Zweden en ook Meena woont al in Duitsland. Maya is weer terug naar Oss.


*Update 22 oktober 2008*

Op 9 oktober jongstleden is Ashima's bevallen van een wolk van een seal torti bicolor point dochter, moeder dochter en oma May, die samen met Ashima de kleine verzorgt, maken het goed! Haar oogjes zijn inmiddels bijna helemaal open en zodra dat gebeurd zal Martijn haar meteen weer helemaal blind maken met zijn camera, hahaha... En nog meer goed nieuws (dit stond ook al op het blog); we kregen afgelopen vrijdag in Zeist bij de BEAR-test te zien en te horen dat alledrie de witte kittens van Maya aan beide kanten horend zijn! Ze zijn de dag ervoor ook ge-ent voor de eerste keer en ge-chipt en wegen allemaal alweer ruim boven de kilo (of 1100 gram) inmiddels, ook kleine Sita. Voor haar en voor de prachtige en lieftallige Durga zoeken we nog een fijn, geschikt en vooral liefdevol huisje!


*Update 16 september 2008*

De kittens van Maya zijn alweer 4 weken en eentje eet er al brokjes, het gaat hard hier ineens! Ook is Ashima momenteel 6 weken zwanger en verwachten we dus rond 5 oktober kittens van haar (en Indra ook).
Kashi is inmiddels ook uitgevlogen naar een fijn huisje in Zoetermeer en maakt het goed, ook over de andere kittens uit May's laatste nestje horen en lezen we niks dan fijne berichten en dat is altijd leuk natuurlijk! :-)


*Update 3 augustus 2008*

Inmiddels zijn alle kittens van May's nestje (2008) alweer uitgevlogen, op Kashi na... Hij is dus al 2x ge-ent, 4x ontwormt, etc. en mag in principe per direct vertrekken. Dit heerlijk rustgevende mannetje is goed gebouwd, prachtig ge-oogd en echt heel zacht-aardig en proto-Ragdollerig van karakter, bouw van pa, karakter van ma (bij het oppakken is hij als een enorme slappe dweil o.a.) en verder toch lekker eigenzinnig, want meneer weigerde tot 8 weken vast voer te eten, wilde enkel 1 soort natvoer en verder konden we het shaken. Precies op mijn 30e verjaardag, 25 juni, begon hij als cadeautje brokjes te eten! :-D En hoe, want hij is alweer weken de grootste uit het nest, qua gewicht dan. Inmiddels 2200 gram (ja we geven ze pokon ;-) en de rest van zijn gezin is sinds gisteren allemaal uitgevlogen dus. We hopen snel een passend huisje voor hem te mogen vinden, want als enige kitten overblijven is ook niet zo gezellig voor hem. (Ma en half-zus Ashima zijn inmiddels krols, dus die hebben iets anders aan hun kop dan spelen met hem. ;-) Ashima is vandaag vakkundig gedekt door Indra, maar of dit meteen opgenomen is, is en blijft altijd een verrassing en nog even afwachten dus! ;-) Maya is hoogzwanger en verwacht rond 21 augustus haar kittens van Indra.

Op deze site wordt het lettertype papyrus.ttf gebruikt. Wil je deze site belezen zoals deze bedoeld is en heb je dit font nog niet op je pc, dan kun je het hier downloaden.